Even voorstellen

Het bestuur van Stichting Nienoo bestaat op het moment uit vier leden, benoemd bij oprichting van de stichting op 9 mei 2014.
De stichting wordt door het bestuur op vrijwillige basis gerund, samen met enkele vrijwilligers.  Zij ontvangen voor hun werkzaamheden geen beloning.

Marco Winters
Voorzitter

Ik ben Marco Winters.

Een aantal jaar geleden zat ik in mijn klas (ik ben groepsleerkracht op een basisschool) en genoot van de verhalen van de kinderen. Het was de kring na 5 december. De kinderen vertelden over hun cadeaus. 2 meisjes bleven stil. Toen ik vroeg waarom ze zo stil waren gaven ze het antwoord dat Sinterklaas niet ieder jaar een cadeautje brengt. Beide zusjes kwamen uit een gezin die het financieel niet breed hadden. De hele dag bleef ik bezig met dit kringgesprek en ’s avonds droomde ik van een groot Sinterklaasfeest voor deze kinderen. Al snel deelde ik mijn droom met enkele vrienden die net als ik als vrijwilliger deel uitmaakte van Sinterklaas Parkstad. Iedereen was het met me mee eens dat dit niet zou mogen. Sinterklaas is er voor iedereen. Zwart of wit, arm of rijk, de sint maakt geen verschil. Veel inlezen, veel vergaderen en veel overleg momenten later zaten Paul, Nicole en ik in april 2014 bij de Notaris en was stichting Nienoo een feit.

Ik vind het geweldig om kinderen te laten stralen en geluksmomentjes aan te bieden. Dit geeft zo veel energie terug dat ik hoop dit nog veel jaren te mogen doen.


Denny Pieneman
Secretaris

Hallo, ik ben Denny Pieneman, getrouwd met Lucienne en vader van Iris.
Ik ben geboren en woonachtig in Brunssum. Sinds 2018 ben ik werkzaam bij NLcom in Maastricht als BI-consultant.

Al vele jaren maak ik deel uit van Sinterklaas Parkstad en ben zo ook betrokken geraakt bij Nienoo.
Met name de blije en stralende gezichten van de kinderen bij de diverse Nienoo activiteiten hebben mij zo geraakt, dat ik graag nog meer betrokken wilde zijn bij Nienoo.
Daarvoor heb ik mij in oktober 2016 beschikbaar gesteld als bestuurslid.
Zodoende hoop ik wat extra’s te kunnen bijdragen om nog vele kinderen in de toekomst te laten stralen en van mooie momenten te laten genieten.


Nicole Kusters
Penningmeester


Hallo, ik ben Nicole Kusters, getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Ik woon in Brunssum en ik werk al heel wat jaartjes bij Adelante in Hoensbroek op de Financiële Administratie.

Naast mijn werk en mijn gezin houd ik nog wat tijd over voor Stichting Nienoo waar ik in het bestuur bij oprichting in 2014 als penningmeester benoemd ben.

Eenmaal bij Nienoo werd ik al gauw aangestoken door het enthousiasme van Paul en Marco en raakte zo, naast de werkzaamheden van het ‘penningmeester zijn’, actief betrokken bij de organisatie van Nienoo’s eerste Sinterklaasevenement. Om de kinderen te zien ‘stralen’ tijdens zo’n evenement is een mooie beloning voor het werk dat we samen verrichten voor onze stichting.

De geldmiddelen van de stichting worden verkregen uit donaties van particulieren, instellingen en bedrijven.
Binnen 6 maanden na ieder boekjaar worden de jaarstukken samengesteld die ter inzage gepubliceerd worden.
Meer informatie over de activiteiten en resultaten van Stichting Nienoo:

Beleidsplan 2020-2021

Jaardocument 2020