Inschrijving Blotevoetenpark gesloten

In samenwerking met het Blotevoetenpark Brunssum hebben we een leuke dag georganiseerd.

Kerstmaaltijd voor Nienoo

Samen met Kiwanis Brunssum willen we gezinnen laten genieten van een heerlijk diner tijdens de kerstdagen.

Inschrijving Sint voor ieder kind 2020

Ook in dit vreemde jaar pakken wij groots uit. Uiteraard moeten ook wij rekening houden met de geldende richtlijnen. Sint voor ieder kind 2020 gaan we dus heel anders invullen.Ons doel is altijd geweest om ieder kind te laten stralen en tijdens sinterklaas te laten voelen dat Sint er echt voor ieder kind is. Hier mag een financiële thuissituatie geen invloed op hebben. Vanaf nu kunt u zich inschrijven en op 1, 2 of 3 december wordt er een grote jute zak binnen de traditie (er wordt op de deur geklopt) bij u voor de voordeur gezet. U zoekt de dag uit en wij zullen het tijdstip met u afstemmen zodat u lekker gezellig klaar kan zitten voor het heerlijk avondje. Wij zorgen verder voor een videoberichtje van Sint en zijn pieten.

We hebben nog een tweede verrassing. Op woensdag 18 november om 15.00 uur zal in de Vue bioscoop in Kerkrade de film de club van sinterklaas en het grote pietenfeest worden gedraaid. Wij bieden gezinnen (1 volwassene per gezin) de mogelijkheid om deze geweldige sintfilm te beleven. Wij zorgen voor het kaartje, het drinken en de popcorn. IVM de RIVM richtlijnen hebben we hiervoor maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Bij meer aanvragen zullen we loten.

Woont u in Parkstad en zit een Sinterklaasfeest er dit jaar financieel even niet in geef je dan vandaag nog op voor Sint voor ieder kind 2020 en/of de bioscoopfilm van het jaar en wij zullen ook dit jaar uw kind(eren) laten stralen.

LET OP!!! Schrijf ieder kind apart in, geef duidelijk aan of het om de bioscoop en/of om de zak met cadeautjes gaat en geef een voorkeursdag aan. Wij nemen dan tegen die tijd contact met u op om het tijdstip af te stemmen. Wij nemen alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling.

DE INSCHRIJVING VOOR DIT EVENEMENT IS GESLOTEN!

Steun ons tijdens Rabo ClubSupport

Wij doen mee met Rabo Clubsupport! Kunnen we op jouw stem rekenen?Stem nu direct in de Rabo App.

Geen kamp, toch stralen in de zomervakantie

Eerder schreven we al over ons moeilijke besluit om “op kamp met Nienoo” te verplaatsen naar 2021.

Op kamp met Nienoo verplaatst naar 2021

Nienoo nieuws in deze Corona tijd.
We houden u via website en fb op de hoogte.

Sandra ontvangt koninklijke onderscheiding

Onze vrijwilligster Sandra Aelmans werd vanmorgen verrast met een koninklijke onderscheiding. Wij van stichting Nienoo vinden dit meer dan verdiend. Jaarlijks helpt Sandra mee tijdens Sint voor ieder kind om ieder kind te laten stralen.
Vandaag mag jij stralen.

Namens bestuur en vrijwilligers van stichting Nienoo proficiat.

Marco Winters
Voorzitter

 

Help Nederland vooruit succesvol

In deze onzekere en onrustige tijden is een positief berichtje extra welkom. Vandaag stond de uitreiking van de actie “help Nederland vooruit” van de ING op de planning. Uiteraard was deze afgelast en dus ontvingen we de cheque uit handen van een koerier.
Wat een waanzinnig bedrag!
Wij willen langs deze weg iedereen bedanken die op ons heeft gestemd.

Pas goed op jezelf en elkaar en blijf stralen…
#helpnederlandvooruit

Voor 2020 wens ik

Op de laatste dag van 2019 kijk ik traditioneel terug op het afgelopen jaar. 2019, het jaar waarin wij onze verjaardag vierden en Nienoo 5 jaar bestond. Zaterdag 25 mei werd een persoonlijk hoogtepunt. Samen met een bus vol kinderen de verjaardag van Nienoo vieren in de Efteling. Na een voorbereiding van een jaar straalden iedereen en werd het een onvergetelijke dag. Ook ons uitstapje naar Gaiazoo was een hoogtepunt. Voor het eerst mochten ook ouders mee en samen werd er gestraald en genoten. Springen met Nienoo lijkt ook een blijvertje te worden. Samen een uurtje springen bij Jumpxl en afsluiten met een lekkere slushpuppy, ook hier alleen maar stralende kids. Op kamp met Nienoo vond wederom plaats op de Heikop en stond helemaal in het teken van circus. Van vrijdag t/m zondag was iedereen samen in de weer voor een geweldige voorstelling, en geweldig werd het. Ieder kind werd een artiest en het applaus was tot ver op de Hei te horen. Ook Sint voor ieder kind wist te verrassen. Na een voorstelling over pietenliefde mocht ieder kind naar de pakjeskamer om zelf zijn of haar cadeautjes uit te zoeken. Wij van Nienoo sloten het jaar samen af met onze eigen Nienoo schaatsbaan tijdens het feest der verwondering. Wat was het een mooi jaar en wat hebben we weer veel kinderen laten stralen. Waar het financieel weer veel beter gaat in ons land blijft armoede in Parkstad een groot probleem. Een probleem dat wij niet op kunnen lossen. Wat we wel kunnen… kinderen even uit de situatie halen en onbeperkt laten genieten. Ook in 2020 zetten wij ons hiervoor in. 
Op stap met Nienoo, ons uitstapje, parkeren we even en vindt in 2020 niet plaats. Binnen Parkstad zijn de afgelopen jaren soortgelijke stichtingen opgericht die een uitstapje organiseren voor deze doelgroep. In deze behoefte wordt dus op dit moment al meer dan voldaan. Wel blijven op kamp met Nienoo en Sint voor ieder kind in onze agenda staan. Ook gaan we weer springen met Nienoo. In 2020 blijft Jan Linders Heerlerheide zich inzetten voor Nienoo, gaat het blotevoetenpark Brunssum zich voor ons inzetten en bakt Echte bakker Hagedoren iedere maand weer een heerlijke feesttaart om een feest helemaal af te maken.
Het afgelopen jaar was onvergetelijk en moeilijk te overtreffen en toch gaan we het proberen. Het plan om naar de Efteling te gaan kwam van de kinderen zelf. Zo is het eigenlijk met al onze activiteiten, het begint met een wens van een kind. We hebben de afgelopen vijf jaar gezaaid en kijk, er staat een echte wensboom. Deze Nienoo wensboom gaat in 2020 wensen van kinderen vervullen. Van bioscoop tot Efteling en van communiejurk tot nieuwe fiets. 
U ziet, wij zitten niet stil, zijn nog lang niet klaar en nog boordevol ideeën. De afgelopen vijf jaar zijn voorbij gevlogen. Het woord dat meteen in mij opkomt is dankbaar. Dankbaar dat u ons de afgelopen vijf jaar steunde, volgde en ons een warm hart toedroeg. En met ons bedoel ik niet alleen het team van Nienoo, maar vooral de kinderen die we samen hebben laten stralen. De eerste wens aan onze wensboom komt dan ook van mezelf. Ik wens dat u ook in 2020 ons een warm hart toedraagt. Ik beloof u, dat samen met een geweldig bestuur en super enthousiaste vrijwilligers, wij 2019 gaan overtreffen.

Namens Paul, Denny, Nicole en al onze vrijwilligers wensen wij u een fijne jaarwisseling en een stralend nieuwjaar.

Marco 
Voorzitter stichting Nienoo

Doptober een groot succes

PvdA Brunssum doopte ook dit jaar de maand oktober om tot doptober. Een maand lang kroonkurken inzamelen