Verrassingen voor Djentino

Vandaag werd Djentino 7 jaar. Toen hij wakker werd stond er een groot springkussen voor zijn deur. Wij van stichting Nienoo mochten het feest compleet maken door hem een geweldige taart van Echte Bakker Hagedoren aan te bieden. Djentino, maak er een onvergetelijke dag van.

Super zaterdag

Wat een mooie Nienoo dag. 

Eerst in GaiaZOO waar we gezinnen lieten genieten van een heerlijke dag in de mooiste dierentuin van Nederland. Terwijl wij genoten tussen de flamingo’s en leeuwen gaven 27 team alles tijdens de Lion king trophy. Vanavond kregen wij een mooie cheque overhandigd die deze sporters bij elkaar hadden gesport. Wij danken Leo club Sarolea Heerlen. Wij zijn ontzettend blij met deze cheque en beloven jullie dat we hiervan weer heel veel kinderen laten stralen!

Een taart voor Britt en Bindi

Vandaag mocht ik Britt op haar verjaardag verrassen met een heerlijke taart van Echte bakker Hagedoren uit Hoensbroek. Omdat Bindi vorige week jarig was kwam deze taart dus dubbel goed terecht. Meiden maak er een geweldige dag van, leuk om even op jullie feestje te mogen zijn.

Sprookjesachtig genieten in de Efteling

Al 1,5 jaar waren we bezig met deze dag. Plannen, sponsors zoeken, presentaties geven, ons verhaal vertellen enz. 
De afgelopen week sliep ik onrustig en vanmorgen was ik extra vroeg wakker. Dit was DE dag. De dag uit onze droom om dit samen met een grote groep kinderen en een geweldige groep onbetaalbare vrijwilligers te mogen beleven. Om half 8 komt iedereen aan op de speelplaats van de Vlindertuin. Nog even bij papa of mama hangen of meteen op zoek naar dat vriendje van de vorige keer. De aanwezigheid van Nienaa, onze nieuwe mascotte maakt het geheel helemaal bijzonder. Om klokslag 8 uur vertrekken we richting Kaatsheuvel. In de bus hoor je de eerste verhalen en al snel wordt duidelijk dat dit een bijzondere dag gaat worden. Veel kids gaan de eerste keer de magie van de Efteling ervaren. Ikzelf ben een Efteling-fan en ga meerdere keren per jaar naar dit mooie park. Maar wat ik vandaag heb gezien, gevoeld en gehoord was zò bijzonder. In de Efteling krijgt iedereen een uniek Efteling shirt en een goed gevulde rugzak. Na de groepsfoto en de laatste aanwijzingen gaan we in groepjes uit elkaar. In het groepje van Denny, Quinten en mij zitten 12 kinderen, 1 van hen is Karo van 9. Karo heeft zich, net als ik al weken verheugd op deze dag. Het verschil, dit is haar eerste keer Efteling. Wat heb ik onwijs genoten van haar blik, haar woorden, haar glimlach, haar pure kijk op al dit nieuws. Zo mooi om de Efteling mee te mogen beleven door de ogen van een meisje van 9 voor wie alles nieuw is. Van Carnaval festival tot Vogelrok, en van Vliegende Hollander tot Ravelijn, ze heeft ogen en oren te kort om alles in zich op te nemen. En als we dan de dag samen afsluiten met een heerlijk kindermenu op het terras van het restaurant zie ik zo’n intens gelukkig meisje, dat zij voor mij symbool staat voor deze weg en vooral deze dag. Naast Karo waren er nog 49 anderen. 49 kinderen met een eigen verhaal dat ongetwijfeld lijkt op het verhaal van Karo. Ik sluit af met de wetenschap dat Karo en 49 anderen nu ongetwijfeld op één oor liggen en vast gaan dromen over deze onvergetelijke dag, en weet je, ik ga het zelfde doen.

Welterusten…..

Marco

Toch geen gewone woensdag

Vandaag begon als een gewone woensdag. Ik stapte vanmorgen gewoon in de auto, ging gewoon naar school en na de voorbereidingen op de dag volgde het gewone kopje koffie. Om kwart over 8 gaat de deur van school open en ontvang ik de kinderen in de groep. Tot zover niets bijzonders. En dan staat Tygo voor me met een blauwe envelop. “Meesie, ik heb wat voor je”. Ik wacht tot iedereen binnen is en maak in de kring de envelop open. In de envelop zit een mooie felicitatiekaart voor stichting Nienoo. Ook heeft hij er wat ingeschreven “ik heb een hele mooie communie gehad, vandaar dat ik deze bijdrage doe voor het plezier van een ander kind”. In de envelop zit 20 euro van zijn communiegeld. Ik ben er even stil van. In mijn dagelijks werk vind ik naast rekenen, taal en lezen ook andere zaken erg belangrijk. Ik vertel de kinderen in mijn groep dan ook regelmatig over mijn “werk” voor Nienoo en dat veel zaken niet vanzelfsprekend zijn. Ik waardeer het enorm dat ook ouders dit thuis bespreken met hun kinderen. En als hij dan voor me staat met zijn envelop voor Nienoo, weet ik zeker dat hij dit stukje helemaal begrepen heeft.

Tygo, ik ben zo ontzettend trots dat ik je meester mag zijn!

Marco

Het is feest!

Op donderdag 9 mei bestaat Nienoo 5 jaar. Deze feestweek willen we samen met onze deelnemers vieren. Wij gaan dagelijks een uitstapje voor 5 personen weggeven. Bent u of kent u een gezin die een uitstapje goed kan gebruiken maar waar dit er financieel even niet inzit, like onze FB pagina, feliciteer ons in een reactie en deel dit bericht. In de week van 6 t/m 10 mei zullen we dagelijks een gezin een uitstapje aanbieden.

Inschrijven nu het nog kan

Ons voornaamste doel is om kinderen te laten stralen door activiteiten te organiseren. Activiteiten voor die kinderen die dit verdienen maar waar dit er thuis financieel even niet inzit. Helaas kunnen we per activiteit maar een beperkt aantal kinderen meenemen dus is tijdig inschrijven en goed motiveren erg belangrijk.

Onze activiteiten in 2019:
25/5 Naar de Efteling 🔴
22/6 Op stap met Nienoo (GaiaZOO) 🔵
30/8 – 01/09 Op kamp met Nienoo 🔵
20/11 Sint voor ieder kind ⚪️

🔴 vol
🔵 nog enkele vrije plekken
⚪️ nog voldoende vrije plekken
Schrijf je dus snel in:
https://www.nienoo.nl/inschrijven-2/

Cheyenne krijgt een taart

Cheyenne werd 6 jaar. Wij van stichting Nienoo zorgden weer voor een heerlijke taart die mogelijk werd gemaakt door Echte Bakker Hagedoren. Lieve Cheyenne geniet van de taart en van je unicorn feestje.

Wilt u in aanmerking komen voor de taart van Nienoo in de maand april of kent u iemand die iets te vieren heeft maar waar een taart er financieel even niet in zit?
Mail naar info@nienoo.nl

Dankbaar voor deze mooie samenwerking

woensdag 13 februari waren wij uitgenodigd op de winterbarbecue georganiseerd door Rotaryclub Brunssum-Onderbanken. Na een heerlijke maaltijd mochten we een geweldige cheque in ontvangst nemen. Dit was de opbrengst van een geslaagd kerst vier je samen evenement in de gemeente Brunssum. We zijn hier ontzettend blij mee en zullen hier in ons jubileumjaar nog meer kinderen van laten stralen.