Stralen in het circus?

30 augustus, in mijn agenda staat de derde editie van op kamp met Nienoo. De laatste weken vroegen veel tijd aan voorbereiding want we wilden in ons jubileumjaar extra feestelijk uitpakken. Het feestelijke thema was snel gevonden CIRCUS NIENOO!
Als het dan eindelijk 17.00 uur is komen de kinderen aan op het mooie aangeklede plein. Ook staat er dit jaar een groot springkussen. Alles ademt circus. Dit jaar ook weer een leuke groep “Nienoo debutanten”, kids die nog nooit op kamp zijn geweest. Zij vinden het extra spannend maar worden al snel opgevangen door de ervaren Nienoo kampdeelnemers. Als de bedden zijn uitgezocht en de kids hun eerste verrassingen in ontvangst hebben genomen (knuffel en gevulde toilettas) gaan we lekker eten. De vrijwilligers hebben heerlijke pasta klaar gemaakt. Extra koolhydraten kunnen we goed gebruiken tijdens dit kamp. Na een aantal kennismakingsspelletjes gaan we lekker wandelen. Het weer is heerlijk, de hei prachtig en al zingend lopen we naar de rode beek. In het donker spelen we een leuk spel. Terug op het kamp genieten we nog even na en zoekt iedereen lekker zijn of haar bedje op.
De tweede dag is extra feestelijk. Niet alleen is de zaterdag het hoogtepunt van ons kamp maar ik ben ook nog eens jarig. En geloof me er is niks geweldiger dan je verjaardag vieren op kamp. Tijdens een circus speurtocht ontdekken de kids allemaal circus acts die geprobeerd mogen worden. Terug op kamp genieten van we van soep en krijgen de kids hun kampshirt waarin ze meteen aan de slag kunnen. Er staat nl een workshop hoelahoep op het programma. Wat een talenten hebben we in ons circus. Sandra van party in progress zorgt dat de kids mooi geschminkt worden en iedereen gaat zich voorbereiden op het hoogtepunt van ons kamp, de voorstelling. We eten traditioneel de frietjes van de tafel en langzaam wordt het schemerig. Circusdirectrice Grimaldo is blij om iedereen zo te zien en begint meteen aan te kondigen. Van moppen tot jongleren, van K3 dansje tot het balanceren van een bord op een stokje. Ieder kind heeft een eigen passende act gekozen. En wat gaat het goed! We eindigen deze zaterdag rondom het kampvuur en genieten van de popcorn. Iedereen is moe en gaat vrij snel slapen.
Dag 3 is de dag van het afscheid maar ook van het laten zien van onze acts aan de ophalers. Iedereen zet zich weer volledig in en het applaus wordt steeds met een lach in ontvangst genomen. Ieder kind geniet, ieder kind straalt en wij genieten. Genieten van ons jubileum, van ons kamp maar met name van de kinderen die lekker 3 dagen in het bos onbeperkt hebben genoten. Ieder kind met zijn of haar eigen verhaal maar bij Nienoo allemaal gelijk.
Dit was een onvergetelijke verjaardag. Al die stralende kinderen is het mooiste cadeau dat ik maar kon wensen en staat in 2020 weer bovenaan mijn verlanglijstje.

John, Denny, Quinten, Leigh, Karin, Yera, Dana, Nicole, Anouk, Leonie, Alexandra, Sandra, Tanja, Joyce en Joni het was weer een feestje met jullie. We hebben het wederom samen gedaan en dat maakt me trots.

Marco