De kracht van Nienoo

Vaak spreken wij binnen de stichting over de kracht van Nienoo. Maar wat is dat dan? De dikke van Dale geeft bij kracht het volgende aan:
(v(m)) sterkte, vermogen (ook van abstracte begrippen): zijn krachten meten met iem. zien wie de sterkste is; je woorden kracht bijzetten het niet bij woorden laten, door daden tonen dat je iets meent; met vereende krachten zich gezamenlijk inspannend.

Oké, wat staat er nu precies?
1. Je woorden kracht bij zetten
Toen wij 4 jaar geleden stichting Nienoo oprichtte was dit de motivatie. Onze woorden kracht bij zetten en ons inzetten voor die kinderen waarvan ouders het (tijdelijk) financieel moeilijk hebben.
2. Het niet bij woorden laten
Wij besloten het niet bij woorden te laten en samen met een fantastische groep vrijwilligers onze evenementen te organiseren en om kinderen te laten stralen. Niet met geld of middelen, nee, met een ervaring, een ervaring die we zelf vormgeven door de kids mee te nemen.
3. Met vereende krachten zich gezamenlijk inspannen
En vandaag gingen het vooral over punt 3. Ons samen inspannen voor deze groep kids die het verdienen. Vanaf negen uur kwamen de kids, best gespannen, aan op de speelplaats van Basisschool de Vlindertuin. Nog even lekker tegen mama aan hangen of even kletsen met dat vriendinnetje dat je nog kent van een andere activiteit. Om kwart over negen komt er een mooie bus voorrijden. Nog even snel naar de wc, een knuffel van pap en mam en dan snel naar de bus. Eenmaal onderweg is de eerste spanning weg en is aan alles te merken dat de kids er ontzettend veel zin in hebben. Na iets meer dan een uur rijden we de parkeerplaats van Toverland op waar je meteen wordt gevangen door de magie van dit park. Er loopt een mascotte, de achtbaan Troy hoor en zie je gaan en veel kinderen twijfelen of deze achtbaan niet toch een maatje te groot is. Hij gaat toch wel erg hoog en snel. Iets voor later???
De kinderen worden ontvangen met kinderchampagne en samen proosten we op de dag die komen gaat. De groepjes gaan uiteen voor het ochtendprogramma. Ik ga met mijn groepje naar de Djenga river. Een rond bootje in een wilde rivier. Wat een plezier beleven we samen. Iedereen geniet, iedereen straalt en dat binnen een kwartier. De Troy is onze volgende bestemming. Niet iedereen durft en dat is oké. Wat gaat die achtbaan snel…… Natuurlijk ga ik mee, de kids genieten hiervan en durven soms niet alleen. Trots en een beetje duizelig stappen we samen uit. We did it. Het was geweldig, spannend en toch wel snel, maar samen hebben we het gedaan. ‘s Middags genieten we van een heerlijke lunch vol met broodjes, groente, fruit, kaas, vlees en zoet beleg. Voor rest van de middag worden de groepjes herverdeeld. Zo kan iedereen aangeven wat ze nog allemaal willen doen. En ja, ik ga weer een paar ritjes in de Troy. De tijd vliegt en als we samen op de foto gaan en vervolgens van een lekker ijsje genieten zit de dag er alweer bijna op. Er volgt alleen nog een terugreis. Onze chauffeur zet een mooie Disneyfilm op en zo kan iedereen op zijn eigen manier bijkomen van een dag vol Toverland magie, een dag van grenzen verleggen, een dag van nieuwe vrienden maken of oude ontmoeten, een dag van onvoorwaardelijk genieten zonder zorgen. En als we dan weer terug zijn komt ze naar me toe. Een meisje dat al vaker meeging en steeds weer geniet en straalt. Ze bedankt me voor de fijne dag, de mooie foto en het lachen. “Tot augustus, dan gaan we weer op kamp he”. Het klinkt misschien cliché maar daar is de traan weer. Ik vind het nog steeds een voorrecht om dit samen met Denny, Paul, Nicole en onze andere vrijwilligers te mogen organiseren. Het doet me beseffen dat we iets goeds doen, dat we de wereld een klein beetje mooier maken. Daar hoort de traan na afloop inmiddels bij heb ik ervaren. Maar we hebben het weer gedaan! De kids gaan een ervaring rijker verder genieten van hun weekend en maandag hebben ze een mooi verhaal te vertellen in de klas.
Dat is de kracht van Nienoo.

Marco