Dankbaar is het eerste woord dat in mij opkomt als ik terugkijk naar vandaag.
Vandaag was de dag van op stap met Nienoo en op verzoek van heel veel kinderen werd de locatie Toverland. Mooi op tijd stond iedereen in de vroege ochtend op het Lindeplein in Brunssum te wachten op de bus. Nog even afscheid nemen van de wegbrengers en we konden vertrekken.
Dankbaar dat er ook vandaag weer een fijne groep vrijwilligers klaar stond die hun vrije zaterdag opofferden om 50 kids te laten stralen. In de bus werd kennisgemaakt en kregen de kinderen allemaal een speciale Nienoo bidon. Een cadeautje dat juist vandaag, met deze temperaturen goed van pas kwam. De bus leek wel te vliegen want in een mum van tijd waren we in Sevenum. Eenmaal binnen gingen we naar onze verzamelplek, werden de laatste afspraken gemaakt en kon iedereen gaan genieten van dit mooie attractiepark. De oudsten gingen meteen richting Troy of Fenix, terwijl de groepjes met jongere kinderen rustig begonnen bij de bootjes, carrousel of paardjes. Om 13.00 uur kwamen we weer samen om te lunchen. Dankbaar dat een groepje vrijwilligers zich hier mee bezig hadden gehouden. Er waren broodjes, krentenbollen, Appels, komkommers, worteltjes, tomaatjes. Er werd heerlijk gesmuld.
In de middag werden er een aantal nieuwe groepjes gemaakt en werd en weer enorm genoten en gestraald in de vele geweldige attracties die dit park rijk is.
Om 16.00 uur was het helaas weer verzamelen. We waren niet meteen compleet omdat die laatste attractie toch echt nog even gedaan moest worden. Na het maken van een groepsfoto liepen we naar de bus en kon de terugreis beginnen. Dankbaar dat alles goed is gegaan en dat de kids hebben gestraald. Het laten stralen van kinderen die dit verdienen is al bijna 10 jaar onze missie maar niet vanzelfsprekend. Terug in Brunssum kreeg iedereen nog een lekker zelf uitgekozen ijsje en kwam er einde aan deze dag. Wat was het weer fijn om samen te beleven. Wat heeft iedereen kunnen genieten op zijn eigen manier.
En ik, ik ben dankbaar voor alles en iedereen die het mogelijk maken dat we al bijna 10 jaar onze droom kunnen leven en kunnen doen waarvan wij vinden dat het nodig is. Zonder jullie zouden we het niet kunnen. Dus vandaag eindig ik met een een dankjewel uit het diepste van mijn hart voor de vrijwilligers, de ouders die ons hun kids toevertrouwen omdat ze net als wij vinden dat kinderen nooit de dupe mogen worden. Dankbaar voor al onze vriendjes, donateurs en sponsoren zonder wie wij ook niets zijn. En tot slot dankbaar om dit samen met Nicole, Martijn en Denny te mogen organiseren.
Nienoo bestaat inmiddels 9 jaar maar we zijn harder nodig dan ooit.
“Vandaag was te gek”, “ik wilde zo graag naar Toverland”, “ik durfde in de Fenix” en “maandag neem ik mijn bidon mee naar school zodat iedereen hem kan zien”. Enkele uitspraken die bewijzen dat vandaag weer eentje was met een gouden Nienoo randje.
En ik ben…
Dankbaar!
Marco Winters
Stichting Nienoo