Al 5 jaar stralen met de Sint

Een aantal keren per jaar verzorgen wij van Nienoo een presentatie. Hierbij noemen we steeds het echte begin van onze stichting. Dit begin gebeurde in een kringgesprek van een groep 3/4/5 na vijf december. Als donderslag bij heldere hemel vroeg een leerling mij waarom Sinterklaas niet ieder jaar bij haar een cadeautje kwam brengen en bij anderen kinderen wel. “Dit was toch niet eerlijk” Even was ik stil en wist ik niet hoe ik moest reageren. Wat ik wel wist is dat ik dit zou veranderen. ‘s Avonds droomde ik van een groot Sinterklaas feest. Ieder kind verdient dat beetje aandacht van de Sint en de pieten en ieder kind verdient een cadeau. Gelukkig vond ik snel medestanders en werd mijn droom werkelijkheid.

Al vijf jaar organiseren wij nu Sint voor ieder kind. Al vijf jaar toveren we in het bijzijn van de Sint en heel veel pieten een glimlach op vele kindergezichtjes.
Sint voor ieder kind was niet meteen een succes. Wij wilden kinderen laten stralen maar wisten de juiste kids niet te bereiken. Een week voor de eerste editie besloten we tot ons grote verdriet om het evenement af te zeggen en die paar kinderen die zich hadden ingeschreven met een huisbezoekje te verblijden. Deze tegenslag maakte ons alleen nog maar sterker. We wisten, zagen en voelden dat we met iets moois bezig waren en zo gebeurde het…

Vanmiddag alweer de vijfde editie, 70 kids hadden zich ingeschreven. Ook dit jaar wilden we verrassen. Waar we vorig jaar de Brikke Oave hadden omgetoverd tot een pieten binnenspeeltuin gingen we dit jaar voor een toneelvoorstelling. Zelf bedacht, geschreven en geregisseerd door één van de pieten werd er de afgelopen weken flink geoefend. En waar op dinsdag de generale repetitie nog lang niet vlekkeloos verliep, leek alles vandaag vanzelf te gaan. De kinderen straalden, schreeuwden en waren actief betrokken. Een Sint die per slot van rekening op die gekke kerstman met die dikke buik leek vond niemand een goed idee. Gelukkig hielp danspiet goed mee en waren de overmatige kilo’s snel verdwenen en kon het feest echt beginnen!
De afgelopen weken vroegen veel energie. Dag en (soms tot in de) nacht waren we met dit feest bezig. Vandaag was zoals het moet zijn. Spannend, gezellig en ongedwongen. De kids werden mooi geschminkt, kregen een geweldig ballonnenfiguur, smulden van een heerlijke Sint of pieten cupcake en hadden allemaal hun momentje met Sint en de pieten. Heerlijk om iedereen te zien genieten. Het uitdelen van de cadeautjes en de tas vol verrassingen is ook ieder jaar weer een hoogtepunt. En wat is iedereen blij. De knuffels van de kinderen bewijzen dat het weer gelukt is, deze kinderen hebben morgen een mooi verhaal voor in de kring en begrijpen als geen ander: Sinterklaas is er echt voor ieder kind.

Marco