Toch geen gewone woensdag

Vandaag begon als een gewone woensdag. Ik stapte vanmorgen gewoon in de auto, ging gewoon naar school en na de voorbereidingen op de dag volgde het gewone kopje koffie. Om kwart over 8 gaat de deur van school open en ontvang ik de kinderen in de groep. Tot zover niets bijzonders. En dan staat Tygo voor me met een blauwe envelop. “Meesie, ik heb wat voor je”. Ik wacht tot iedereen binnen is en maak in de kring de envelop open. In de envelop zit een mooie felicitatiekaart voor stichting Nienoo. Ook heeft hij er wat ingeschreven “ik heb een hele mooie communie gehad, vandaar dat ik deze bijdrage doe voor het plezier van een ander kind”. In de envelop zit 20 euro van zijn communiegeld. Ik ben er even stil van. In mijn dagelijks werk vind ik naast rekenen, taal en lezen ook andere zaken erg belangrijk. Ik vertel de kinderen in mijn groep dan ook regelmatig over mijn “werk” voor Nienoo en dat veel zaken niet vanzelfsprekend zijn. Ik waardeer het enorm dat ook ouders dit thuis bespreken met hun kinderen. En als hij dan voor me staat met zijn envelop voor Nienoo, weet ik zeker dat hij dit stukje helemaal begrepen heeft.

Tygo, ik ben zo ontzettend trots dat ik je meester mag zijn!

Marco