December is de tijd van terugkijken. Terugkijken op dat wat goed ging, dat wat anders kan en vooral terugkijken naar de “Nienoo shine factor”. Hebben de kinderen tijdens onze evenementen kunnen stralen. Wij meten ons succes aan het stralen van de kinderen. Dit is ook de voornaamste reden dat wij aanvragen om geld niet honoreren. Hier zijn andere mooie instanties en stichtingen voor. Wij bieden iets anders, iets meer. Wij zetten in op het geluk van kinderen. Laten we eens terugkijken naar 2017.

Op stap met Nienoo ging dit jaar naar Irrland in Kevelaer, net over de grens in Duitsland. Met een bus vol kinderen en vrijwilligers gingen we deze stralende dag op pad. We hadden twee huisjes gehuurd waar we alles in en rondom organiseerden. Na het proosten gingen we in groepjes uit elkaar en genoot iedereen van de glijbanen, het maisbad, de skelters, het water, eigenlijk te veel om op te noemen. In de middag volgde een lekkere lunch waarna we weer lekker gingen spelen. We sloten deze dag af met een heerlijke bbq bij “ons huisje”. Het was de tijd dat de spinner op zijn top van de rage was. Uiteraard kreeg iedereen van ons een eigen spinner, zodat ze op school mee konden doen aan deze rage. Wat mij persoonlijk bij is gebleven was het genieten van ieder kind en de ruimte om lekker jezelf te mogen zijn. Ook het zien ontstaan van nieuwe vriendschappen was erg mooi.
In september vond ons eerste kamp plaats. Een droom die er al langer was maar die nu werkelijkheid ging worden. Samen met een groep van 30 kinderen genoten we 3 dagen op de Heikop in Brunssum. Er werd gewandeld, gesport, hutten gebouwd, geknutseld en nog heel erg veel meer. Toen we op dag 3, samen met de kinderen, vrijwilligers en ouders van de sluiting aan het genieten waren zagen we dat onze droom precies zo was uitgekomen. De kinderen hadden een onvergetelijk piraten avontuur beleefd en gingen moe, voldaan en vol verhalen terug naar huis.

In november vond tot slot Sint voor ieder kind plaats, dat waar Nienoo ooit voor is opgericht. Met een recordaantal deelnemers (61!) verzorgden we een onvergetelijke middag in de Brikke Oave in Brunssum. En als de Sint dan ook nog op bezoek komt en voor iedereen een mooi cadeau en lekkers bij zich heeft lijkt ook deze activiteit geslaagd.

Maar naast deze 3 evenementen waren er meer mooie hoogtepunten. OBS de Trampoline organiseerde een sponsorloop, BS de Mheyster hield een wafelactie en ook de Afnorth international school gaf de opbrengst van hun “christmas fair” aan Nienoo. De fijne samenwerking met Kiwani’s kreeg een vervolg en naast een mooie donatie zorgden zij en hun achterban er voor dat de cadeautjes voor Sint voor ieder kind ons niets kosten.

We waren aanwezig bij Jan Linders in Brunssum en organiseerden hier meerdere activiteiten. Ook waren we aanwezig op de sport- en muziekdag in Hoensbroek, de Oranjebraderie en Parelmarkt in Brunssum en we stonden op de kerstmarkt van SGL. Ook mochten we nieuwe sponsors en vriendjes verwelkomen. Hier zijn we steeds zo ontzettend dankbaar voor. Zonder hun steun en vertrouwen kunnen wij helemaal niets.

Afgelopen donderdag sloten we ons Nienoo jaar af op mijn eigen schooltje, De Vlindertuin. Er was druk geknutseld en er waren mooie kalenders gemaakt voor Nienoo. Het eindbedrag had niemand van ons maar durven te dromen. Zo dankbaar!

2017 kan echt niet meer stuk, wat was het magisch, het opsommen zorgt voor tranen, tranen van geluk en dankbaarheid. Terwijl deze tranen langs mijn wangen omlaag glijden ga ik dromen. In 2019 bestaan we 5 jaar, dit gaan we vieren. Een veelgehoorde wens van de kinderen is om naar de Efteling te mogen. Een magische wereld die voor veel van onze gezinnen financieel niet haalbaar is. En weet je, we gaan het gewoon doen. Wij gaan de wens om te stralen in de Efteling in 2019 voor 50 kinderen in vervulling laten gaan.
Helpt u ons weer meer mee om onze droom, hun wens, in 2019 in vervulling te laten gaan.
Ik wens iedereen, ook namens Denny, Paul en Nicole, hele fijne kerstdagen en een magisch en stralend nieuwjaar.

Marco