Terugkijken…, en dan toch weer dat traantje.

December is de tijd van terugkijken,
terugkijken op het afgelopen jaar. Een van de succesvolste in het bestaan van de stichting. Het was hard werken maar als je vervolgens de kinderen ziet stralen weet je weer waarom je het doet.

Op stap met Nienoo ging dit jaar naar Toverland. Een grote groep kinderen verzamelden zich ‘s morgens op de speelplaats van de Vlindertuin en toen we compleet waren vertrokken we richting Sevenum. Het werd een geweldige dag voor jong en oud. Van glijbaan tot mega achtbaan, iedereen genoot en ik zag alleen maar stralende kinderen en vrijwilligers. Op kamp met Nienoo vond wederom plaats op de Heikop. Het werden drie onvergetelijke dagen in het thema ruimte. Er werd gelachen, gewandeld, doldwaze spelletjes gespeeld, er waren workshops, de frieten aten we van tafel, kortom alle ingrediënten voor een onvergetelijk kamp, en dat werd het. Sint voor ieder kind was dit jaar toe aan de vijfde editie. Een recordaantal deelnemers (70) hadden zich ingeschreven en beleefden een unieke middag in de Brikke Oave. De werkgroep had een geweldig toneelstuk ingestudeerd, met behulp van Kiwanis zorgde we voor de cadeautjes, er werd geschminkt, gesnoept, gespeeld en gedanst. Een middag om niet snel te vergeten. Maar we deden meer. We gingen met Nienoo naar Roda. Namens een goede sponsor mochten we 70 kinderen meenemen naar het Parkstad Limburg Stadion. En waar het de weken vooraf best moeizaam ging met Roda, scoorde ze deze avond volop en konden de kids flink juichen. We gingen dankzij Jumbo supermarkten met 25 kinderen naar Ernst, Bobbie en de rest in Theater Heerlen en namens JumpXL mochten we Springen met Nienoo. 60 kinderen beleefden een geweldige ochtend op dit unieke trampoline park in Heerlen. Tot slot was er nog de verrassing van Nienoo. Iedere maand lieten wij gezinnen samen genieten van een dagje uit in Parkstad. We deelden dit jaar 85 vrijkaartjes uit, iets waar we behoorlijk trots op zijn en wat alleen maar mogelijk was door de steun van de middenstand in Parkstad. In 2018 wisten ook een aantal mooie sponsoren ons te vinden en hielden een mooie activiteit of benefiet avond voor Nienoo. Na deze opsomming lijkt dit jaar niet meer te overtreffen maar hier gaan we wel voor. 2019 moet magisch worden. We staan op de drempel van ons jubileumjaar. Nienoo werd op 28 mei 2014 opgericht en bestaat in 2019 dus vijf jaar. Al vijf jaar laten wij kinderen stralen omdat ze dit verdienen en er nooit voor gekozen hebben om in een financiële moeilijke situatie te zitten. We hebben ons het afgelopen jaar keihard ingezet om onze verjaardag in het voorjaar van 2019 in de Efteling te kunnen vieren en ik ben er dan ook zo trots op dat dit gelukt is. Verder zullen wij onze vertrouwde evenementen organiseren en zullen we regelmatig verrassen.

Ik schreef al, werken voor Nienoo vraagt veel tijd en energie naast een fulltime baan. Maar de glimlach van een kind maakt alles meer dan goed, de knuffels van de kids na afloop van een evenement laten zien dat we 5 jaar geleden met iets moois zijn begonnen dat nog steeds aan het groeien is. En daar is het traantje weer, een traantje van trots, trots op de stichting, trots op de andere bestuursleden en vrijwilligers en trots op iedereen die mijn droom leeft! Uiteraard kunnen we dit niet zonder uw hulp. Kunnen we in 2019 weer op u rekenen? Als sponsor of vriendje voor een tientje helpt u mee aan het geluk van een grote groep kinderen in Parkstad.

Mede namens Nicole, Denny, Paul en al onze vrijwilligers wens ik u een fijne jaarwisseling en een stralend nieuwjaar

Marco