Nieuwsgierig en vol verwachting komen de kinderen binnen bij de Brikke Oave te Brunssum. Met een glaasje kinderchampagne worden de kinderen met hun ouders verwelkomd in de zaal, iedereen is in afwachting van wat er komen gaat. Dan komt iemand het podium op; het is Puk en ze vraagt wat de kinderen eigenlijk komen doen. Als ze hoort dat de kinderen voor Sinterklaas komen schrikt ze. De zaal is niet versierd, er is geen muziek, de stoel is niet versierd en ze kan niet eens dansen…
Gelukkig hoort Leonie, een echte dansjuf, haar roepen en die komt met haar hele dansgroep Puk helpen een dans te maken voor Sinterklaas. De kinderen helpen mee om de zaal en de stoel te versieren en maken wel drie schilderijen voor Sinterklaas. Het is een gezellige, ongedwongen sfeer en de kinderen genieten van elk moment. In de pauze zijn er lekkere cupcakes en priklimonade en komt de Minion nog een keer op bezoek. Maar na de pauze komt Sinterklaas dan toch echt en is er een gezellig feest met muziek en dans.
Als de kinderen naar huis gaan mogen ze een tas vullen met fruit, snoep, chips, een leesboek en een mooi cadeau. Het was een feest om niet te vergeten….

Dit Sinterklaasfeest werd 25 november jl. georganiseerd door stichting Nienoo. Deze stichting staat op voor kinderen in Parkstad die opgroeien in gezinnen die het financieel moeilijk hebben. In samenwerking met Sinterklaas Parkstad en met behulp van sponsoring door een aantal bedrijven in de regio is dit Sinterklaasfeest mogelijk gemaakt. Stichting Nienoo wil van dit feest: ‘Sint voor ieder kind’ een jaarlijks terugkerend evenement maken.

Bedankt, namens het bestuur van Stichting Nienoo:
Brikke Oave Cultureel Centrum en Grand Café, Makro, Bakkerij Hagendoren, Jan Linders Fonds, Milansa Personeelsdiensten, Meander Groep, Mgr. Hanssenschool, Polyscope, Party in Progress, MK Events, Yoga en Dansstudio Leonie en alle ‘Vriendjes’ van Nienoo.