De mooiste dag van het jaar is iets persoonlijks. Ieder heeft zo zijn favoriet. Voor de een is dit de verjaardag, voor de ander een feestdag en weer een ander vindt het geluk in een festival, concert o.i.d. Mijn mooiste dag van het jaar is de dag dat ik met Stichting Nienoo op stap ga. Vandaag was het weer zover. Met een volle touringcar gevuld met stuiterende kids naar Irrland. In de bus vaak nog een beetje vreemd maar al snel volgen de eerste gesprekken en stappen de kinderen met nieuwe vrienden al uit de bus❤️. We hadden in Irrland twee villa’s gehuurd die al helemaal aangekleed waren toen we aankwamen. Vlaggen, ballonnen, zelfs de kinderchampagne stond al klaar. Na de laatste afspraken wordt er geproost op een mooie dag ❤️. Dan gaan we lekker door het park. Samen van de glijbaan, die toch wel erg hoog blijkt. Samen springen in het discovliegtuig en samen klimmen op hooibergen. Ik zie stralende kinderen en ik geniet. ‘S middags lekker samen lunchen. Iets te veel hagelslag of pasta op de boterham, vandaag mag dat❤️. Met een goed gevulde maag gaan we verder. Een geweldig water doolhof, het is 27 graden, dus dat komt goed uit. “Meester ga je mee” vraagt een jongetje. Natuurlijk ga ik mee! iPhone veilig stellen en lekker als een kind mee door de waterstralen. Ik zie weer alleen maar stralende kids❤️. En dan is daar het maisbad. Een groot zwembad gevuld met maïskorrels. Voor de meeste kids een nieuwe ervaring. En wauw, wat vinden ze het geweldig. De een graaft zich in, de ander gaat gewoon liggen en weer een ander gooit een handje mais over mij heen. Dit is genieten! Wat vliegt de tijd, de barbecue staat al aan en we gaan lekker eten. Na een geslaagde barbecue lopen we samen weer naar de bus. Hier komen de verhalen los en één ding is duidelijk, de kids hebben enorm genoten! Om me heen vallen kinderen in slaap, andere kijken naar Frozen. Ook de busrit is een feestje. En dan zijn we terug in Treebeek, de kids krijgen nog chips, een Nienoo-spinner en een uitnodiging voor ons eerste Nienoo kamp in september. De kids gaan tevreden en met een lach op hun gezicht naar huis. En dan staat opeens Dessy voor me. Ze heeft genoten, dat kan ik zien, maar waar iedereen naar huis gaat blijft zij nog even. Ik krijg een knuffel en ze zegt:” Marco, dit was de mooiste dag van mijn leven, ik hoop dat ik hier vanavond over ga dromen”❤️. Ik smelt, tranen verschijnen in mijn ogen. Ik ben trots op Nienoo, trots op Nicole, Paul en Denny en trots op de vrijwilligers. Samen met de kinderen hebben zij ervoor gezorgd dat Op stap met Nienoo weer de mooiste dag van mijn jaar is geworden. En net als Dessy hoop ik dat er vanavond nog even over mag dromen ❤️

Welterusten
Marco