Ik geloof heilig in de magie van de Sint. Als Sint en zijn pieten in de buurt zijn gebeuren vaak de mooiste dingen. Afgelopen zaterdag merkten we dit tijdens de gezamenlijke actie met Kiwani’s, waar binnen een recordtijd alle nodige cadeautjes werden gedoneerd.
Ook tijdens Sint voor ieder kind ervaar je iedere seconde deze magie. Sint voor ieder kind, dat waar Stichting Nienoo ooit voor is opgericht. Geen verschil maken, ieder kind verdient een Sinterklaasfeest, een mooi cadeau met een lekkere zak snoep. Maar naast het cadeau en het snoep voegen wij iets toe, misschien wel de eerder genoemde magie. Ieder kind straalt, ieder kind geniet en ieder kind is anders en toch ook weer gelijk. Vier keer hebben we het nu mogen organiseren en vier keer is het gelukt om ieder kind te laten stralen. Vanmiddag deden we het weer helemaal anders. Waar we vorig jaar kozen voor een theatervoorstelling, hadden we nu de zaal omgetoverd tot een groot sintfestijn. Diversen sintspelletjes, schminken, glittertattoos, figuurballonnen, een DJ, lekker drinken met heerlijke sint en pietencupcakes en ook nog eens een groot luchtkussen. Lekker spelen, lachen en genieten. Na een uur wisselen we van zaal. Ook deze zaal is met veel aandacht en liefde ingericht. Als de kinderen zitten, met hun inmiddels rood geworden wangen, komt Sinterklaas met wel 20 pieten. Niet zomaar pieten, echte danspieten. Als je goed naar de gezichtjes van deze pieten kijkt, zie je zelfs deze pieten stralen. Zo bijzonder vinden ze het om hier te mogen dansen en optreden. En de kinderen doen allemaal mee. Aan het einde van de middag mogen de kinderen met een tas langs de cadeaus, kinderboeken, Freek kaartjes, snoep, chocolade, fruit en de ballonnen. Iedereen gaat met een volle tas naar huis. Ik krijg bedankjes en knuffels van de kinderen en ik kan aan alles zien dat ze genoten hebben. De laatste weken vroegen veel tijd en werk voor deze middag, maar als iedereen zo heeft gestraald en zo heeft genoten is alles het allemaal meer dan waard geweest.Thuis, liggend op de bank bekijk ik de bedankmailtjes en de fijne, warme facebookberichtjes en ineens valt mijn oog op een foto. Een foto van een meisje met mooie schmink en een nieuw gekregen pop. Maar boven alles zie je aan haar stralende ogen dat ze een geweldige middag heeft gehad.
Dat is dus de magie van de Sint.

Na het kamp schreef ik dat ik dankbaar was om dit samen met Paul, Denny, Nicole en heel veel vrijwilligers voor de kinderen te mogen doen. Samen zijn we een echt Nienoo team. Ik ben trots op iedereen die heeft geholpen om van Sint voor ieder kind een succes te maken.
Ik ga lekker slapen, het was geweldig, het was super, het was magisch.

Marco