Alles komt goed…

Het is alweer de laatste week van het jaar. Zo’n laatste week staat meestal in het teken van terugkijken. Op tv zie je jaaroverzichten en Najib en Peter kijken met hun conferences terug op 2021. Ik wil terugkijken op wederom een bewogen maar succesvol Nienoo jaar. Ik doe mijn AirPods in en zet Spotify aan en je gelooft het niet maar ook Spotify kijkt terug op mijn “muziek” keuzes dit jaar. Nu is dit een lijst die niet vele zullen begrijpen en waar er vast geen tweede van is. Ik neem u even mee in mijn top 5:

Op VIJF staat K3 met waterval. K3 zorgt al jaren voor de glimlach op de gezichten van vele kinderen. Iets waar wij als Nienoo ook naar streven. Al aan het begin van dit kalenderjaar werd duidelijk dat er wederom veel niet zou kunnen. Toch besloten we met name te kijken naar wat wel mogelijk was. Peter Hagedoren besloot weer iedere maand een taart te sponsoren en deze brachten we 12x naar kinderen die het gewoon verdienen. Deze taart maakte het feestje af.

Op VIER staat Don’t stop me now van Queen. Ondanks de beperkingen zijn wij niet te stoppen. De samenwerking met Jan Linders Heerlerheide werd een jaar verlengd en we mochten in januari namens Arlanxeo 37 laptops weggeven. In een tijd van lockdown, thuiswerken en klassen in quarantaine kwamen deze computers als een geschenk uit de hemel. Ook mocht Manah eindelijk genieten van haar verwendag. Haartjes mooi, nageltjes gelakt, mooie kleren, nieuwe schoenen om vervolgens te stralen op de catwalk voor de lens van een échte fotograaf. We zijn niet te stoppen en hopen na de wens van Manah, in 2022 nog vele kinderwensen te mogen vervullen.

Op DRIE staat de Schintaler met num mich wie ich ben. Als Nienoo oordelen en veroordelen we niet en helpen we onvoorwaardelijk kinderen uit gezinnen die dit nodig hebben. Toen we in het voorjaar moesten besluiten om het kamp definitief te schrappen zat ik dezelfde week nog met Maloe van het BloteVoetenPark om tafel. Samen maakten we een programma voor de gezinnen en organiseerden dit op onze kamp zondag. Het werd een heerlijke dag, de zon scheen, iedereen straalden, de wandeling was fijn, de modder heerlijk en het buffet om de vingers bij af te likken. Wat waren we trots om dit weer te mogen doen. Eindelijk weer eens een echte activiteit samen met onze geweldige vrijwilligers voor de kinderen.
In oktober waren wij als bestuur uitgenodigd door ronde tafel Gravenrode tijdens hun comedy diner. We hebben genoten van het diner, gelachen om de optredens en waren even stil na het ontvangen van een hele grote cheque. Dit jaar mochten we verschillende mooie cheques in ontvangst nemen. Zo dankbaar dat wij gekozen worden als het goede doel om te steunen. Dankzij deze donaties kunnen we doorgaan met dit mooie werk.

Op nummer TWEE staat, geloof het of niet, het vergeten Pietje van De club van Sinterklaas. Deze plaat is de titelsong van de Sinterklaasfilm die wij in november bezochten met een grote groep kinderen. De Vue in Kerkrade hielp mee om er samen een onvergetelijke dag van te maken. Met drinken, popcorn en snoepjes was het heerlijk film kijken in onze eigen zaal. En als je na afloop ook nog een cadeautje en een snoepzakje krijgt van de pieten kunnen we ook deze dag als geslaagd wegschrijven en plaatsen bij onze mooie herinneringen. Zoals u wellicht weet heeft het Sinterklaasfeest altijd een speciaal plekje bij onze stichting. Om Sinterklaas is alles begonnen en voor de 8e keer organiseerden we dit jaar Sint voor ieder kind. Bij meer dan 80 kinderen stonden er ineens pieten voor de deur die voor een leuk feestje zorgde en die hele mooie cadeaus bij zich hadden.
Onze laatste actie van 2021 was het kerstdiner voor Nienoo. Samen met ronde tafel Gravenrode en Friends of Kiwanis hebben we dit jaar 600 kerstmaaltijden bezorgd.
Ook hebben we de decembermaand veel nieuwe vriendjes (donateurs die 10 euro per keer overmaken) gemaakt. Dankbaar zijn wij steeds opnieuw als we nieuwe vriendjes mogen verwelkomen.

En dan de nummer EEN uit mijn spotify lijst, de lijfspreuk van Sinterklaas en het lied dat ik samen met mijn groep 3 misschien wel het vaakst heb gezongen in 2021 is: Alles komt goed van Jaap Reesema. Hij verwoord precies zoals ik er in sta. Nu is het even niet anders, maar hoofd omhoog, schouders eronder en geloven in een tijd dat we weer meer kunnen.

Namens Denny, Nicole en al onze lieve vrijwilligers wens ik u een stralend nieuwjaar en denk aan de woorden van Jaap, alles komt goed.

Marco Winters
Voorzitter stichting Nienoo